maanantai 14. tammikuuta 2013

Kenkuilua


Sain Marialta Pinkistä työhuoneesta ennenkuulumattoman KENKÄHAASTEEN! Vaikutti kyllä tosi mielenkintoiselta ja hauskalta, kysymyksetkin oli sen laatuisia että pitääpä ihan miettiä :D

1. Viimeisimmät ostoksesi, mitkä?

Viimeisin kenkäostos itselle meni ihan mönkään. Ostin nimittäin Lidlistä ruskeat "uggit" jotka lopulta koin virheostokseksi. Nimittäin kengät ovat minulle aivan yli-isot, jonka kyllä arvasin jo kaupassakin mutta sivuutin ajatuksen koska ne olivat niin HALVAT ja kivannäköiset muuten. Kotona huomasin myös että löysä varsi on ongelma kenkiä jalkaan pukiessa, eivätkä ne suuren kokonsa takia sitten edes pysy ylhäällä vaan valuvat ja hankaavat. :( 

'

Jos ihan tarkkoja ollaan viimeisimmästä kenkäostoskesta, ne ovat todenpuhuessa meidän pikku V:n pinkin reinot, joita olen halajannut piiitkään piiiiiiitkään! Ne on ihanat! Tosin vielä hurjan isot.. jalankokoa kun neidillä on nippanappa 21, nämä ovat kokoa 25 :D Mutta menevät ainakin pidempään :32. Lempiparisi, väri, koko?


En oikeasti osaa kertoa minkä merkkiset lempparitohvelini ovat, sillä en ole koskaan kiinnittänyt huomiota :D Prismasta nämä kuitenkin ovat, ja ihana rakas mieheni ne minulle osti kun olin niitä pitkän aikaa kuolannut :) Nämä on kyllä aivan hirveän tuntuiset jalassa, varsinkin pitkää matkaa kävellessä/kaupassa pyöriessä, mutta niiden ulkonäkö ja sopii-melkein-minkä-kanssa-vain-ominaisuus tekevät niistä ihanimmat ja kauneimmat kengät joita omistan <3 Ehkä se keltä ne on saatu myös vähän kohentaa niiden asemaa..

Niin, nämä ovat siis ruskeat, kuten kuvasta näkyy ja kokoa 38 :D

3. Onko jokin kenkämalli jota inhoat?

On. Kuvanmukaisten kenkien lisäksi inhoan inhoan _inhoan_ kiilakorkoja! Minusta ne eivät sovi kenellekkään, anteeksi vain, ja ovat muutenkin aivan järkyttävän näköisiä :D Yksi inhokki on myös semmosiet "spice girls" kengät, niille on jokin nimityskin? Semmoiset "lenkkarimaiset" missä on koko pohjan pituudelta menevä ylilyövä korko?
Kuva HM

4. Kuinka paljon olet valmis maksamaan uusista kengistä?

Olen tosi pihi kenkien hinnan suhteen. Siksi kaapit ovatkin ehkä täynnä risoja kenkiä, kun en ikinä raaski ostaa kunnon kauan kestäviä kenkiä vaan haalin halpoja kympin kenkiä. On minulla kyllä itseasiassa muutamat vähän kalliimmat. noin 40-50 e jotka ovat säilyneet monta vuotta. Kalleimmat kenkäni (JOTKA olen hukannut, enkä oikeasti ymmärrä miten joku voi hukata kengät, ne oli melkein käyttämättömät!) ikinä taisivat maksaa 80 e, ne olivat Luhdan karvaiset talvikengät. 

Mutta siis, jos löydän jotkut oikein ihanat ja niin musthave-parituksen kenkiä, niin kyllä mä Niiden Oikeiden kohdalle osuessa ehkä 50 euroakin maksaisin..

5. Kuinka kauan käytät yhtä kenkäparia?

Jos ne on hyvät jalassa, ja ihanan näköiset niin kauan. Ihan loppuviimemetreille asti. Minulla on aiheesta jopa rekvisiittaa nimittäin nämä balleriinat:


Sen lisäksi että molemmissa pohjissa on tuossa varpaiden alla kaiken hiekan ja veden sisäänpäästävä halkeama, kantapäät ovat puhki ja pikkuvarpaatkin melkein tulevat jo ulos Silti mä en ole raaskinut heittää niitä pois :3

Ja siis tosiaan, käyttöikä riippuu kyllä niin paljon laadusta, hinnasta yms. jotkut kengät säilyvät ehkä pari viikkoa kunnes en sitten ihan oikeasti kehtaa ihmisten ilmoille niillä lähteä, ja jotkut kengät minulla ovat säilyneet vuosia, esim. yhdet joskus 4-5 vuotta sitten ostetut korkokengät. Jotka ovat vieläkin kuin uudet!

6. Voisitko ostaa samanlaiset kengät kuin kaverillasi?

Tarkoittaako tämä nyt että voisinko olla niin "röyhkeä" että ostaisin samanlaiset kuin toisella ja matkisin? Vai tarkoittaako että käyttävätkö ystäväni semmoisia kenkiä jotka itse laittaisin jalkaani? Jos tarkoitti ensimäistä, ehkä voisinkin kyllä olla niin röyhkeä, ja olen pari kertaa ollutkin :D Ja ehkä em. asia jo kertoo, että kyllä, ystäväni käyttävät sen tyylisiä kenkiä joita itsekin ostaisin.

7. Millaisilla kengillä kävely on mukavinta?

Sellaisilla, joissa jalat ei tule kipeäksi, ovat tukevat ja tärkein: omaan jalkaan täydellisesti muokkaantuneet, kuten minun jo lkokuoresta hyvin hyvin likaantuneet ja kuluneet nilkkurit/lenkkarit/paininilkkurit? 

Nämä on ihan parhaat kävellä! Näillä on tallustettu monta monta kilometria, ja tallustetaan vieläkin. Nämä laitan AINA, kesät talvet jalkaan, jos tiedän että pitää kävellä pidempää matkaa. Ja nämäkin ovat 3-4 vuotta vanhat :3

8. Oletko kesällä ulkona ilman sukkia tai kenkiä?

Vapiskaa, myönnän oikeasti joskus käveleväni sukkasilteni ensin pihalla ja sitten vielä meillä sisällä. Sukkasilteni tosin kävelein usein vain jos haen vaikka pizzaa alaovelta, tai joku kaveri tulee moikkaamaan/tuomaan jotain alaovelle, niin menen sukkasilteni :D
Ilman kenkiä- kysymykseen voisin toisaalta vastata kyllä, sillä kesällä oikeasti kaikista usein jalassani on Sauli AAMUTOSSUT, jotka eivät ole kengät :D ja tätä en osaa selittää kuin mukavuudella. Niillä on tarinakin; raskaana ollessani meillä oli ystävän saksanpaimenkoira hoidossa jota päätin lähteä viemään alunperin vain hyvin pienelle kävelylle. Sitten aajttelin että mennäämpä metsään kun tuossa on polku. Sitten mentiin eteenpäin ja eteenpäin polkua, koska aina löydän takaisin sitä seuraamalla. Sitten mentiinkin niin pitkälle että löytyi maantie. Minulla ei ollut mitään hajua mikä tie se oli, joten valitsin suunnan oikealle päin, arvellen että kyllä jossain vaiheessa jotain tuttua tulee vastaan. Ja väärän suunnan valitsin, kun lopulta parin kilometrin jälkeen hiffasin missä olin, tiesin että toiseen suuntaan mennessä ei olisi ollut kuin pari sataa metriä kotiin.. tämä toinen suuntakun vei isolle valtatielle, jota jouduin sitäkin kävelemään muun muassa yleisen ABC:n ohitse myös noin parikilometriä, kesäkuumalla, sauli-tossut jalassa, maha pystyssä ja koira hihnassa. Oli siinä kesälomalaisilla ihmettelemistä.

9.Jos saisit ilmaiseksi mitkä tahansa kengät, mitkä ottaisit?

Tähän ei ole vaikea vastata, ne olisivat Vivienne Westwoodin sydänkengät ja mieluiten ihan joka värissä! Niitä olen kuolannut pitkään oi oi oi ! Näin niitä joskus myös netissä vauvaversionakin ja nekin oli SYÖTÄVÄT!
Jos en saisi näitä niin kyllä kelpuuttaisin oikeat UGGitkin tai Converset :D 
Tai mitkä vaan jotkun järkyttävän kalliit, mihin ei olis kuuna päivänä varaa edes lottovoittajana.


Huhhuh, tulipahan taas rustattua. Ja koska juuri jakelin haasteita blogeihin, taidan laittaa tämän vain muutaman eteenpäin, ja ne ovat


-V-

2 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta<3 Tulipa hyvä mieli:) Toivottavasti saan haastepostauksen aikaiseksi...
    Haleja ja hymyjä♥

    VastaaPoista