sunnuntai 23. joulukuuta 2012

23. Luukku: Harmaa joulu

Aaah! Viimein on selätetty mahatauti ja taas jaksaa! Sen takia tämä päivä onkin kyllä täynnä tohinaa ja huisketta mutta kyllä se siitä iltaa kohden helpottuu :)

Tähän luukkuun ajattelin kirjoittaa vähän surullisemmasta aiheesta, nimittäni siitä miten joillekkin joulu ei ole ihan niin ilon ja rauhan aikaa kuin se yleisesti ottaen on. Esimerkiksi otetaan vaikka paljon mediassa ja uutisissa pyörinyt Artty poika, joka viimein tänä aamuna löytyi kuolleena. Ihan kauheata. Vielä joulun alla. Tämänkin perheen käsitys ja ajatusmaailma joulustua taitaa muuttua todella paljon, itsellä ainakin luultavasti menisi koko ilo joulusta jos pikku V:lle tapahtuisi jotain noin kauheata, vielä aatonaattona. 
Eihän tästä aiheesta oikeen osaa edes puhua :/ Mutta suure suuret osanotot koko Artun perheelle ja paljon jaksamisia tulevaa varten ja varsinkin huomista varten! <3

On muitakin seikkoja minkä takia joulu ei ole kaikille niitä parhaita aikoja. Monet muutkin ovat tietysti menettäneet tärkeitä ihmisiä juuri joulun alla ja siksi joulu tuo ehkä enemmänkin pahat muistot kuin hyvän mielen.

Lisäksi monilla lapsilla maailmassa on kurja joulu alkoholin takia. Itsekin siitä pienenä lievästi "kärsin", tai en nyt kärsinyt, mutta ei se mukavaa ollut loppuillasta katsoa humalaisia vanhempia toistelemassa samoja tyhmiä kysymyksiä. Tämänpä takia olen itse viisaantunut, enkä milloinkaan jouluna halua lapseni läsnäollessa juoda alkoholia, enkä kyllä oikeastaan muutenkaan. Kyllä sen yhden punaviinilasin, terästetyn glögin tai saunasiiderin kelpuutan lapsen läsnäollessa, mutta enempää en.

Sitten on tietenkin maailman yksi suurimpia ongelmia, nimittäin nälänhätä ja köyhyys. Kuinka sitä itse odottaa omallekin lapselleen innolla joululahjoja ja odottaa sitä ruokaa mitä saa mässäillä seuraavan viikon putkeen että napa repeää, tulee välillä mieleen miten jotkut lapset olisivat onnellisia edes siitä yhdestä ateriasta minkä joulun aikana syön, tai edes siitä sukkaparista lahjaksi, joka itsestäni tuntuu todella tylsältä enkä sitä osaa niin arvostaa. Sitten tulee välillä ihan kylmästi vain suljettua nämä kaikki ajatukset pois, ettei tule huono omatunto.

Tässä kai nämä suurimmat ja yleisimmät harmaamman joulun syyt, en keksi ainkaan tähän hätään itse mitään enempää kirjoitettavaa. Mutta silti toivotan kaikille em. aiheiden kokeville oikein rauhaisaa, hyvää ja onnellista joulua!

-V-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti