perjantai 29. maaliskuuta 2013

Angry Birds


Huuhheijjakkaa, taas ehtikin vierähtää viime postista :) Noh, tässä harvoin kirjoittelussakin on se puoli että sitten kun kirjottaa, niin on oikeasti jotain aihettakin kirjoittaa eikä vaan väkisin väännettyä postausta. 

Tässä postauksessa siis esittelen taas jo vähän edistyneitä kakkutaitojani Angry Birds-kakulla!
Tämä kakku tuli siis tuttavani pienen pojan 2-vuotis syntymäpäiville, oikein paljon onnea!


Pohjana on normaali sokerikakkupohja, kostukkeena onkin sitten vain kinuskikastiketta jonka päällä lepää minun ja tuttavani nimeämä "Viennettalätyskä" eli sulatettua suklaata joka kohmetettiin uudestaan kakun muotoon ja sinne väliin, itse täyte onkin sitten valkosuklaamousse joka koostuu:

2 valkuaista
3 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata

Valkuaiset ja kermavaahto vatkataan erikseen. Suklaa sulatetaan kermatilkan kanssa. Sitten vaahdot yhdistetään ja sekaan vatkataan varovasti sula suklaa, ja pidetään ainakin tunti jääkaapissa, oi nam!

Päällä onkin sitten vain suklaakreemi, ruohikkona piparmintulla maustettua tuorejuustoa, hiekkana kakun ympärillä ja päällä on mariannerouhetta. Alareunan kivet koostuvat turkinpippureista, ja ruohon korret ovat mantelimassaa. Linnakkeen seinät ovat osa kanelitankoja ja suurin osa suklaapähkinätikkuja (?)


Munat ovat ihan vain tyhjennettyjä kananmunia ja tussilla kirjoiteltuja :)

***

Mitään sisustus juttuja ei hirveästi nyt ole, kaikki on ihan samanlailla kuin ennen. Ei ole tullut muuteltua mitään eikä ostettua mitään. Ainoat on että maljakossa on tukku tulpaaneja jotka sain työharjoittelusta perjantaina, kun hommasin viimeisein päivän pulkkaan :) Lisäksi sain ihanan pienen maljakon ja Rölli suklaamunia :D
Maljakkoon törkkäsinkin sitten rairuohot kasvamaan!

Muutenkaan mitään kovin ihmeellistä ei meillä ole ollut. Tänään tosin oltiin reissussa tivolissa käymässä ja kyllä pikku V tykkäsi :) Äitikin kävi jossain ihme talossa jossa oli ihan kauheaa kun kaikki liikkui ja nyki ja voi ei, mutta hauskaa se oli silti! 

Huomenna sitten pääsiäiskyläilemään vähän minne sattuu ja kaupungille kiertelemään, ja tietty ruokakauppaan! Niin ja hei, ylihuomenna pääsee taas täyttämään haastetta :)
Btw, onko kellään muulla samanlaisia kokemuksia kuin minulla, että juuri silloin kun kaupat ovat kiinni, tuntuu kuin olisi elintärkeää päästä JUST sinä päivänä kauppaan?
Tuttu tunne. Joka kerta.

-V-

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Siivouspäivä


Kunnon siivouspäivän meillä tunnistaa siitä että pestään lattiat, pyykit ja vaihdetaan lakanat. Nyt taas pitkästä aikaa nämä H&M:n ihanuudet, meillä nk. "prinsessaröyhelöt", ja näissä näkeekin makeita unia <3 Harmi vain kun en ostanut kahta ihan samanlaista, mutta kyllä näinkin menee :) Tässä tulikin sitten esiteltyä nämä lakanat, joista postailin joskus aaikoja sitten ja lupasin esitelläkin, mutta se jäi. Samalla pääsen räpsäyttämään kuvia makkarista, sillä sängyn paikka on vaihtunut.


Nyt tämä vastakkainen seinä josta kuvaan onkin päässyt vain "romukohdaksi" jossa lepäilee tietokonetuoli ja ylimääräinen kaiutin. Tämä huone on jotenkin niin vaikean muotoinen ja nuo kaapit niin massiiviset, että on vaikea saada sitä jotenkin fiksusti. Kaapit ovat siitäkin huonot että vaikka ne näyttävät todella isoilta säilytyshirmuilta, ne on tehty jotenkin todella hassusti että säilytys tilaa ei juurikaan ole. Molemmilla meillä on ns. oma kaappi, ja juuri ja juuri omat vaatteet sinne mahtuu. Laatikot ovat todella ahtaita, hyllyjä ei ole kuin kolme kummallakin, kun toisella puolella ovat rekit. Meillä on muutenkin niin huonosti säilytys tilaa, että ukon kaapin yläpuolen kaapit valtaa verhot, lakanat ja pyyhkeet, oma yläosani on TÄYNNÄ ihan upouusia ja myös vanhoja pieniä vaatteitani sekaisin jotka maltillisesti odottavat sitä päivää jotta vielä niihin mahtuisin.

Tämän huoneen sisustusongelman takia onkin mietitty että vaihdettaisiin taas huoneet, vaikka pikku V:nkin huone on todella hankala saada toimivaksi, koska se on pitkulaisen muotoinen. Ja koska mekin nyt olemme asuneet yhdessä rehellisesti kertoen vasta reilu 1,5 vuotta, ei huonekalujakaan hirveästi ole kertynyt millä vähän maustaa tyhjää tilaa.

***


Ei ole edes koskaan tullut mieleen kuvata pyykkejä, mutta kun viikkailin näitä pikkuruisia pöksyjä ja paitoja, oli niistä pakko räpsäistä kuva, ja se näyttikin aika kivalta :D Tämän kuvan ansioista alunperinkin sain ideaksi tehdä siivousaiheisen postauksen.

Sitten jännäämään, koska Ellokselta tilaamani paketti tulee! Napsuttelin sen tulemaan vasta perjantai-iltana, joten saa vielä odottaa. Sen verran kerron että sieltä tosiaan tulee pussilakanasetit, joita yritän hirveästi kerryttää ja ne ovat IHANAT! Lisäksi, kun sain 15 euroa alennusta päätin sillä ottaa ns. ilmaiseksi jotain ja klikkailin mukaan 16 euron verhot :)
Lakanoista paljastan että niissä on tähtiä ja ne ovat ihanan kirkkaankeväänkesänpirtsakan väriset !




***

Loppukevennykseksi nostatte JOKAIKINEN minulle peukalot pystyyn, nimittäin..
hain Leipuri-kondiittorin pk:hon Stadin aikuisopistoon!! 
Hain tosin jo yhteishaussakin ihan normikoulutuksiin, mutta pääsisin paljon helpommalla tässä aikuiskoulutuksessa, kun koulupäivät sijoittuvat kello 17-21 välille, vain neljänä päivänä viikossa ja enimmäkseen opiskelu on tekemistä. Sain hakiessa tietää että alalle on olemassa pääsykoe joka järjestetään toukokuun alussa ja olen niin ikionnellinen jos saan kutsun edes sinne! Pääsykoetta varten löysin sopivasti aivan ihanan kakkusivuston nimeltään Sweetapolita! josta sain ihan valtavasti ideoita ja vinkkejä ihaniin koristuksiin mitä hyödyntää kokeessa ;)

-V-


lauantai 16. maaliskuuta 2013

Päivittelyä




Heipparallaa! Ompas taas todella edustava ja hyvälaatuinen kuva heti ensimäisenä. Napsin sohvasta varmaan 10 kuvaa, mutta silti onnistuin näköjään valikoimaan kuvia lisätessä yhden huonoista. Jokin tavara(ko?)kin kurkkii sohvan alta :D Ja tosiaan, viime postauksesta onkin kulunut taas tovi, 16 päivää melkeinpä. Mutta ei vaan ole oikeastaan ollut mitään kirjoitettavaa; ei ole mitään muutoksia, ostoksia eikä suurempia tapahtumiakaan ! :O Ainoat muutokset ovat, kuten ensimäisestä kuvasta näkyy, että otin olkkariin ihan pienen ripauksen sinistä sävyä. Siirsin makkarin kukkatyynyt sohvalle, kaivoin kaapista jouluna 2011 saamiani sinisiä tyynyjä ja vaihdoin verhot.


Verhot eivät tässä kyllä pääse oikeuksiinsa, mutta kuvan pointti onkin enimmäkseen kahlita tämä iihana auringonpaiste joka on jo usein pilkotellut tänne kevään keskitalven kylmyyteen. Pakkanen paukkuu kuolemaan johtavissa lukemissa mutta silti se aurinko vaan piristää <3 ehkä se kevät jo kohta tulee.. :)

Kirppis löydönkin olen tehnyt, mutta tosin aikoja sitten. Kiertelin vain kotona etsimässä JOTAIN mitä en ole kuvannut jotta ei postaus jäisi ihan tyhjilleen. Mutta löytö siis tämä kahden euron Mom's Kitchen-kyltti :)


***
Sitten ehkä postauksen alkuperäiseen ideaan. Olen aina miettinyt että meillä on ihan kiva ok olkkari jo pikkuhiljaa, mutta jotain sieltä puuttuu. Mutta sitten ajattelin sen ehkä olevan vähän liian tyhjä, ja alonkin mietiskellä että mitä sinne lisäillä ja sitten keksin!



Tähän sohvan nurkkaukseen olisi kiva saada joku pieni-iso lipasto, ei kauhean korkea muttei mikään tv-tason matalakaan. Katselinkin nopeasti jyskin sivuja koska ensimäisenä tuli mieleen mauin kolmi"rivinen" lipasto, jonka sarjaa meillä on penkkikin olohuoneen ikkunan alla. 

Mutta sitten selaillessani löysin toisenkin kivan ja yksinkertaisen näköisen lipaston nimeltään bastian joka oli sitäpaitsi halvempikin, joten saas nähdä jos tällainen vaikka rahatilanteen salliessa meille kotiutuisi :)
(Toisaalta pieni sneak peek tähän väliin, tuntuu vähän turhalta ihan tähän hetkeen nyt mitään suurempia muutoksia/ostoksia suunnitella minnekään kun on harkinnassa eräs vähän isompi hanke.. mutta siitä myöhemmin ;) )


Mutta, eipä tällä kertaa sitten mitään kummempia, kai? Joten hyytävää kevään odottelua vaan :)

-V-